Generalagentur för certifierad original EM®

2-3 dagars leverans. 30 dagars öppet köp. Fraktfritt över 1000kr

1-2 dagars leverans. 30 dagars öppet köp.

Bokashiströ med original EM. 2kg*6

Bokashiströ är vetekli ympat med Effektiva Mikroorganismer (EM®). Ströt används för fermentering av matrester, som jordförbättring i trädgården, revitalisering av äldre buskar & träd samt vid nyplantering. Detta strö är certifierat bokashiströ från EMRO. Det strö som forskningsrapporter runt om i världen bygger på.

Bokashiströ är tillåten att användas i KRAV-certifierad och ekologisk odling – Kiwa Sverige AB.

Läs mer om Bokashi i denna broschyr

1 095.00kr

7 i lager

Bokashi – strö med certifierat original EM®.

Bokashi – strö med certifierat original EM® är är ett strö gjort av vetekli fermenterat med effektiva mikroorganismer (EM). EM består främst av mjölksyrebakterier, jästsvampar och fotosyntesbakterier. EM-mikroberna stimulerar till ett ökat mikrolivet i jorden vilket stärker växters rotutveckling och motståndskraft. EM skapar ett stabilt odlingssystem med en flora som aktivt samverkar med växten och indirekt konkurrerar ut patogena arter.

EM® är helt fritt från GMO-förändrade mikrober och består av noggrant utvalda jordmikrober som producerats i labbmiljö med höga reningskrav. Bokashiströ av certifierat original EM®.

Vad betyder Bokashi?

Bokashi betyder “välfermenterad organisk materia” på japanska och används på två olika sätt:

1. Bokashi ger namn till ströet som bär själva startkulturen för EM®.

2. Bokashi kallas även slutprodukten vid jäsningen av det organiska avfallet med EM®. Det återvunna växtgödslet mognar anaerobt, dvs med uteslutning av syre. Näringsämnen, t.ex. kväve, binds och går inte förlorade som värme och växthusgaser. Anaerob jäsning med EM® producerar många vitaminer, enzymer och bioaktiva ämnen som stödjer växternas tillväxt. Bokashi kan användas för alla typer av biologiskt avfall.

Bokashi förbättrar jordens mikroliv och näringstillgång – Vad mer gör Bokashi?

  • Stimulerar mikrolivet i jorden
  • Förbättrar växters rotutveckling, groning, fruktsättning och mognad
  • Stärker växtens försvar och härdighet
  • Fotosyntesbakterierna fixerar både kväve och koldioxid
  • Har förmågan att under längre tid bygga upp biomassan i jorden och binda klimatgaser
  • Som jordförbättringsmedel. Påskyndar mineraliseringen, humifieringen och frigör näring till växterna
  • Vid nyplantering genom att blanda ut bokashiströet i jorden.
  • För att ympa in en god mikroflora i anläggningsjord. Viktigt att blanda naturlig jord med köpejorden.
  • Kan även användas i traditionell kompost för att påskynda nedbrytningen.
  • Fermentation av matrester och annat organiskt avfall i hink med lock.

Dosering

  • Revitalisera äldre buskar & träd. Sprid ca 1 L per m2 under växterna och mylla ned ytligt.
  • Vid nyplantering. Blanda ut bokashiströ i jorden, ca 2 dl per 10 liter jord.
  • I kompostering läggs ett skikt av bokashiströ över matavfallet och bidrar då till en luktfri och effektiv kompostering.
  • Fermentation i hink: ca 1-2 matskedar per liter mat.

Innehåll
Vetekli, aktiva mikroberna: fotosyntesbakterier: Rhodopseudomonas palustris, Rhodospirillum rubrum. Mjölksyrebakterier: Lactobacillus plantarum, Lactobacillus casei och jästsvampen: Saccharomyecs cerevisiae.

Original EM•1® mikroorganismer från EMRO (www.emrojapan.com).

Bokashiströ finns i storlekarna: 1Kg & 2Kg

Förvaring
Förvara påsen mörkt, den håller minst 1 år.
När påsen är öppnad, använd en klämma eller förslut påsen på annat sätt så att den förblir så lufttät som möjligt.

Bokashiströ är tillåten att användas i KRAV-certifierad och ekologisk odling – Kiwa Sverige AB.

Till vår digitala broschyr om Bokashi

Ytterligare information

Vikt 8 kg
Dimensioner 26 × 38 × 33 cm

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Endast inloggade kunder som har köpt denna produkt får lämna en recension.

Du kanske också gillar …

Popup_Proferm

Välkommen till oss!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så uppdaterar vi dig med  produkttips, nya lanseringar  och kampanjer!

Ps. Följ oss gärna på Instagram eller Facebook för tips om användningen av produkterna.