Generalagentur för certifierad original EM®

2-3 dagars leverans. 30 dagars öppet köp. Fraktfritt över 1000kr

1-2 dagars leverans. 30 dagars öppet köp.

På Agriton är det vår önskan och målsättning att vara med och bidra till ett hållbart samhälle genom att lösa befintliga problem med mat, miljö, människors hälsa, naturresurser, energi och utbildning. Detta gör vi främst via bidrag till vår partner EMRO, grundare av EM®.

Nödhjälp

Tillsammans med alla EM-tillverkare världen över bidrar Agriton med en årlig ersättning till EMRO. Bidragen finansierar och möjliggör att EM-produkter används i katastrofdrabbade områden med UNICEF som den största mottagaren.

UNICEF använder EM•1® globalt som ett miljövänligt, billigt och enkelt sätt att minska risken för infektioner och reducera lukter i t.ex. latriner, avloppsvatten och förorenade vattenområden. EM•1® används också för att återställa jordkvaliteten i länder där markområden har utarmats genom åren. I och med tillförseln av EM® stärks och förbättras avkastningen utan att skada miljön.  

I maj 2015 donerades 60 000 liter EM•1® till UNICEF Nepal för att spraya jordbävningsdrabbade områden för att skydda mot infektioner och efterföljande sjukdomar. Läs gärna mer om olika insatser världen över som sker med hjälp av EM®.

  • Katastrofbehandlingar efter skador pga översvämningar.
  • Sanering av radioaktivitet på mjölkgård efter kärnkraftsolycka i Fukushima.
  • Sanering av flod i Brasilien
  • UNICEF berättar om användningen av EM® för att eliminera stank och slamreduktion i latriner i flyktingläger
EM® i Tsunamidrabbat område
EM® i flyktingläger

Forskning

Samtliga EM-tillverkare avsätter även en del av sin vinst för att starta oberoende vetenskapliga studier för att dokumentera EM-produkters påverkan på miljön.

I kommunen Gent (Belgien) utfördes exempelvis en undersökning där Wipe & Clean ersatte tidigare kemiska rengöringsmedel, dels på en förskola och dels på toaletterna i en regeringsbyggnad. Testet pågick under två månader.

Mätresultaten från ett oberoende laboratorium visade att Wipe & Clean, i jämförelse med det traditionella rengöringsmedlet, sänkte tillväxten av E.coli och Staphylococcus aureus. E. coli. är inte i sig en patogen men dess närvaro är en bra indikator på den allmänna hygienen. Båda bakterierna minskade i antalet på alla platser efter rengöring med Wipe & Clean.

Resultatet visade dessutom att antalet stafylokockbakterier fortsatte minska ju längre tid som rengöringsmedlet användes. ”Goda” mikroorganismer, som exempelvis Lactobacilli, ökade i antal vilket ledde till ett bättre och hälsosammare miljö.

Bokashibollar förbättrar kvalitén på vatten
EM® hälls i förorenad flod i Brasilien
Före EM® och 21 dagar efter
Popup_Proferm

Välkommen till oss!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så uppdaterar vi dig när vi släpper nya produkter och har kampanjer!

Ps. Följ oss gärna på Instagram för tips om användningen av produkterna.