Generalagentur för certifierad original EM®

2-3 dagars leverans. 30 dagars öppet köp. Fraktfritt över 1000kr

1-2 dagars leverans. 30 dagars öppet köp.

Köpvillkor Agriton Sverige AB

ALLMÄNT

Följande allmänna villkor gäller för dig som privat- eller företagskund hos Agriton Sverige AB.
Vid köp ingås avtal mellan köparen och Agriton Sverige AB, nedan kallat ”Agriton Sverige”.

Företagsinformation
Agriton Sverige AB
Öråker 1
196 93 Kungsängen
E-post: info@agriton.se
Organisationsnummer: 559174-1789
Telefon: 070-492 87 04

 

När du genomför ett köp hos Agriton Sverige godkänner du våra köpvillkor i sin helhet, samt samtycker till vår hantering av cookies och personuppgifter. Se information om vår integritetspolicy här.

För att göra ett köp på Agriton Sverige måste du ha fyllt 18 år, i enlighet med svensk lag. Alla priser på hemsidan är angivna inklusive moms och i svenska kronor. Priserna inkluderar inte eventuella betalnings- och fraktavgifter. Dessa avgifter anges separat i de fall de förekommer. Kampanjpriser gäller under en specifik tidsperiod eller så långt lagret räcker, om ej annat anges.

Lagersaldo
Observera att lagerstatus endast är en prognos. Varans tillgänglighet kan ej garanteras. Om du har beställt en vara som har tagit slut i lager, förbehåller vi oss rätten att annullera denna vara på din beställning och skicka dig resterande beställda varor. Mellanskillnaden återbetalas via Klarna. I dessa fall meddelas du om detta så snart vi behandlat din order.

LEVERANS

Beställning
När du gjort en beställning i Agriton Sveriges webb-butik får du en orderbekräftelse med ditt ordernummer till den e-post du har angivit vid beställningen. Orderbekräftelsen ska sparas för eventuella kontakter med Agriton Sveriges kundtjänst. Det är viktigt att en giltig e-postadress och ett giltigt mobilnummer anges vid beställning. Den vanligaste anledningen till att en orderbekräftelse uteblir är att man i samband med beställningen har råkat uppge en felaktig mailadress eller ett utländskt mobilnummer. Kontrollera gärna skräpposten för säkerhets skull.

Vad är er vanliga leveranstid?
Lagervaror skickas normalt från oss inom 1-3 arbetsdagar. Leveranstiden till närmsta utlämningsställe varierar beroende på postnummerområde men sker vanligtvis inom 2-3 dagar från påbörjad leverans. För beställningsvaror eller vid försening från vår leverantör kan dessa varor i vissa fall ha en längre leveranstid. I dessa fall meddelas du om detta så snart vi behandlat din order.

Var är min order?
När din beställning har lämnat vårt lager erhåller du en leveransbekräftelse per mail med en länk med ett spårningsnummer så du själv kan spåra din leverans på DHLs hemsida. Om du har frågor gällande din beställning, kontakta info@agriton.se.

Hur levereras mina varor?
Vi levererar endast inom Sverige. Paket mellan 1- 20 kg levereras till närmsta utlämningsställe via DHL Service Point. Ange ditt mobilnummer eller mailadress för SMS/mail-avisering vilket medför snabbare hantering, i annat fall får du en avi i brevlådan. Försändelser under 1 kilo skickas direkt till brevlådan vilket tar 3-4 dagar efter utleverans. Överskrider paketet villkoren för DHL Service Point kommer detta skickas med DHL Hemleverans.

Vad kostar frakten?
Fraktkostnaden varierar mellan 39kr och 175kr beroende på den sammanlagda vikten på de artiklar du beställer. Kostnaden räknas ut automatiskt och visas i kassan. Fri frakt när du beställer över 1000 kr. Gäller ej beställningsvaror. 

Kan jag hämta ut min order?
Varor kan avhämtas hos Agriton Sverige i Ladan, Öråkers Gård, 196 93 Kungsängen på vardagar mellan 9:00-16:00. Kontakta info@agriton.se för att boka en tid för upphämtning.

Avbeställning
I de fall kunden anser att leverans dröjer på sådant sätt att denne ej längre önskar leverans av beställningen, är det kundens ansvar att beställningen avbeställes i enlighet med Agriton Sveriges köpvillkor. Avbeställning efter det att beställning blivit expedierad är ej möjlig. I de fall beställning blivit expedierad är kunden skyldig att motta beställningen. Avbeställning av produkt eller tjänst som anskaffats eller färdigställts speciellt för kunden är ej möjlig. Avbeställning av ordern är godkänd när kunden fått bekräftelse från oss per e-post.

BETALNING

Hur betalar jag online?
Du kan betala med faktura, delbetalning, kortbetalning och direktbetalning via Klarna Checkout. Dina kortuppgifter hanteras genom en betalväxellösning av Klarna som är en oberoende leverantör av betalningslösningar för handel på Internet. Läs mer om Klarnas villkor här.
Klarna ansvarar för att all betalningsinformation hanteras enligt gällande PCI-standard (läs mer om vad PCI DSS innebär här).

Betalning med faktura
Om du väljer att betala med Klarna, läs mer om Klarnas köpvillkor här.
Har du några ytterligare frågor eller funderingar är du välkommen att ringa Klarna på 08-120 120 10. Du kan också skicka ett e-mail till info@klarna.se

REKLAMATION

Om produkten eller en del av produkten är defekt kan du göra en reklamation. Maila info@agriton.se och ange anledning till reklamationen samt fotografier. Vid godkänd reklamation ersätter vi den defekta varan eller delen. Om Agriton Sverige levererat fel vara, vänligen anmäl detta inom 8 dagar för ersättningsleverans.

Returer
Vid köp i Agriton Sveriges webbutik har du enligt distanshandelslagen 30 dagars ångerrätt som börjar gälla från att du mottagit din produkt. Vid retur ska varan vara oanvänd samt oskadad och förpackad i sin originalförpackning. Det är tillåtet att öppna förpackningen och granska varan på ett tillvägagångssätt som ej skadar produkten eller dess förpackning.
Agriton Sverige förbehåller sig rätten att debitera självkostnadspris för saknat/skadat originalemballage eller i det fall att returen ej är komplett. Du själv står för fraktkostnaden, vänligen ange ordernummer.

Avgift för ej uthämtade paket
Paket som ej hämtas ut returneras av fraktbolaget till oss efter 10 dagars liggtid. Agriton Sverige kommer då att debiteras returfrakt vilken vi sedan kommer att fakturera dig tillsammans med en hanteringskostnad.

Återbetalning online
Återbetalning sker normalt inom 14 arbetsdagar, dock senast inom 30 dagar, efter det att vi erhållit och godkänt returen. Observera att eventuell faktura ska betalas även om du returnerar varan för att inte riskera att fakturan förfaller. Krediteringen av ordersumman görs efter godkänd retur. Återbetalningen sker med samma betalningsmetod som valdes vid beställning av ordern. Vid kortbetalning återförs pengarna till samma betalkort som användes och vid fakturabetalning krediteras fakturan. Om fakturan redan betalats så återbetalas beloppet till kunds bankkonto.

Hur gör jag en retur?
För att göra en retur packar du varan ordentligt, använd den ursprungliga produktförpackningen samt ett skyddande transportemballage, samma eller likvärdigt det som varan levererades i till dig. Vänligen kontakta info@agriton.se för att få en returfraktsedel.
Returer sker vanligtvis på samma sätt som varan transporteras till er, tänk på att du måste ha sparat packmaterial samt eventuell lastpall vid önskad retur.
Då Agriton Sverige inte är ansvariga för eventuella transportskador vid returförsändelse ber vi er emballera väl.
Observera att det inte betraktas som ett utnyttjande av ångerrätten att inte hämta ut ett paket eller att inte ta emot en leverans. I dessa fall förbehåller vi oss rätten att debitera kunden 195kr oavsett köpesumma, för att täcka våra administrativa kostnader, frakt och returfrakt.

Vad gör jag om min leverans är skadad när jag tar emot den?
Om emballaget eller produkten är skadat vid leveranstillfälle eller uthämtning bör detta anmälas omgående till oss. En produkt som vi har konstaterat är transportskadad byter vi ut kostnadsfritt.
Vid reklamation kontaktar du Agriton Sverige per e-post till info@agriton.se. Uppge ordernummer samt bild på produkten du önskar reklamera, det gör det lättare för oss att hantera ärendet.

Garantier
Vi följer konsumentköplagen och reklamationer inom 6 månader från inköpsdatum behandlas enligt denna. Kontakta info@agriton.se vid problem med din vara.
Vi ansvarar inte i något fall för indirekta skador som skador på annan egendom eller person, utebliven handelsvinst eller annan skada som produkten anses ha gett.

Personuppgifter
Personuppgifter lagras hos oss enbart för att vi skall kunna fullgöra våra åtaganden mot dig som kund. Vid beställning mot faktura delas uppgifterna med vår samarbetspartner Klarna som underlag för deras kreditbedömning och fakturering. Personuppgifter lämnas i övrigt aldrig ut till tredje part för något syfte. Du kan när som helst ta del av, ändra eller ta bort dina uppgifter genom att logga in med ditt användarnamn och lösenord.
Ange personnummer enbart när du skall handla med faktura. All information lagras på servrar i Sverige och överförs med kryptering. Se vår integritetspolicy.

Ansvar
Agriton Sverige reserverar sig för prisändringar, slutförsäljning och eventuella faktafel, till exempel prisfel, produktbeskrivningar, färgavvikelser samt felaktiga lagersaldon. Vi förbehåller oss rätten att häva köp i den utsträckning som är tillåten enligt gällande konsumenträttslagstiftning. Agriton Sverige förbehåller sig rätten att när som helst ändra allmänna villkor, priser, sortiment, beskrivningar eller bilder på hemsidan.

Agriton Sverige ansvarar inte för indirekta skador, utebliven vinst, förlust av information eller någon annan skada i samband med användning av programvara på vår webbserver. Vi reserverar oss för eventuella fel i skript på vår webbplats. Produktbilder kan ha olika skalor, se måttangivelse för respektive produkt. Färg på produkter återges olika beroende på vilken bildskärm som används och vi kan därför inte garantera att produktbildens nyans överensstämmer med produktens.

Alla immateriella rättigheter som bruksanvisningar, text, bilder, grafisk design mm på www.agriton.se tillhör Agriton Sverige. Denna information får ej användas utan skriftlig överenskommelse med Agriton Sverige. Överträdelser beivras enligt gällande lagstiftning.

Force Majeure
Händelse såsom krig, pandemi, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndigheters beslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter samt därmed jämförbar händelse utanför Agriton Sveriges kontroll, vilken ej skäligen kunnat förutses, skall hänföras till force majeure, vilket innebär att Agriton Sverige befrias från sina förpliktelser att fullgöra ingångna avtal.

Övrigt
Vi reserverar oss för eventuell slutförsäljning eller förseningar i leveranser. Vi förbehåller oss rätt till prisändring utan föregående avisering. För paket som inte hämtas ut förbehåller vi oss rätten att debitera dig för extra kostnader. Vi polisanmäler alla falska beställningar, bedrägeriförsök och intrång i immaterialrätt. Ni hittar den relevanta produktinformationen på www.agriton.se.

INTEGRITETSPOLICY

Denna integritetspolicy följer de nya villkoren för GDPR (General Data Protection Regulation) som trädde i kraft den 25 Maj 2018 och ersätter den svenska Personuppgiftslagen (PUL). Denna ska tydligt förklara insamling, behandling och förändringar vad gäller din personliga information.

Vad har Agriton Sverige för integritetpolicy?
För att du skall kunna handla hos oss måste vi begära vissa personuppgifter av dig och du måste vid beställningen medge att dom används. Här beskriver vi vilken information som vi samlar in och hur den behandlas.

Vad vi samlar in
När du beställer från vår webb-butik måste du ange namn, adress, telefonnummer och e-postadress. Vid betalning kan du behöva ange personnummer och nummer på bankkonto eller betal/kreditkort.

Vad vi lagrar
Information som vi kan komma att samla in är namn, hemadress, e-post, telefonnummer, IP-adress, köphistorik, sökkriterier, webbläsare när du besöker oss, hur länge du stannar på sajten, platsbaserad data, språk, tidigare köp och i vissa fall kan vi även komma att kontakta dig i fasen efter avslutat köp.
Betalningsinformation som konto- och kortnummer lagras inte på våra servrar, denna information överförs direkt till Klarna i samband med beställningar.

Hur informationen används
Informationen används för att du skall kunna handla hos oss och för att vi skall kunna genomföra våra åtaganden mot dig dvs. leverera, hantera returer och garantier. Vi använder även din e-postadress för att skicka information och marknadsföringserbjudanden om du medgett detta.
Informationen lämnas enbart ut till plattformsleverantören, betalningsförmedlare och logistikföretag med vilka vi har s.k. Personuppgiftsbiträdesavtal för att säkerställa att dessa behandlar informationen lagligt. Personuppgifter överlåts aldrig i någon form till någon tredje part.

Hur informationen lagras och skyddas
Personuppgifter behandlas konfidentiellt och lagras i serversystem med maximal teknisk och säkerhet som skydd mot förlust och intrång. Säkerhetspolicy och rutiner revideras löpande för att säkerställa systemets integritet.

Du kan alltid få reda på vad vi har lagrat
Du har alltid rätt att veta vad vi lagrat om dig. Du kan logga in på ditt konto för att kontrollera, sända en begäran via e-post eller ringa så meddelar vi din information på överenskommet och säkert sätt.

Du kan begära att få din uppgifter ändrade eller borttagna
Du kan själv när som helst logga in på ditt konto och ändra eller radera dina uppgifter.
Alternativt kan du kontakta oss så genomför vi den ändring du begärt.

Cookies
Webbshopen använder s.k. cookies. En cookie är en liten textfil som lagras på din dator, den innehåller information som behövs för att webbshopen skall fungera. Inga persondata lagras i vår cookie. Du kan spärra cookies genom en inställning i din webbläsare men då kommer det inte att gå att beställa. Cookies används för att förbättra din upplevelse på vår webbplats.

Popup_Proferm

Välkommen till oss!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så uppdaterar vi dig när vi släpper nya produkter och har kampanjer!

Ps. Följ oss gärna på Instagram för tips om användningen av produkterna.