Generalagentur för certifierad original EM®

2-3 dagars leverans. 30 dagars öppet köp. Fraktfritt över 1000kr

1-2 dagars leverans. 30 dagars öppet köp.

EMRO - Grundare av EM®

EMRO står för EM Research Organization Inc. och grundades i Japan 1994. Sedan starten har EMRO varit involverade i olika projekt för att förbättra jordbruket och miljön genom EM®. Målet är att fortsätta utveckla EM®, som består av naturligt förekommande mikroorganismer, med syftet att utveckla ett hållbart jordbruk som producerar hälsosam mat samtidigt som miljön skyddas och förbättras. Läs gärna mer om EMRO, deras arbete, forskning och kundupplevelser.

Agriton är den enda agenturen i Sverige för certifierat original EM® som producerats enligt EMRO-standarder. Försäljning av EM-produkter sker via vår webbshop och genom våra återförsäljare.

EMROall

EM® och patent

Det finns flera patent som handlar om EM® och som alla innehas av professor Teruo Higa. Här hittar du en lista över dessa.

EM® är främst en metod som innebär att man tar mikroorganismer från fem olika grupper och får dem att fungera bra tillsammans.
Med den valda sammansättningen av dessa mikroorganismer kan vi lösa många miljöproblem.

EMRO:s webbsida: www.emrojapan.com

Så här står det i patentet som handlar om att omvandla organiskt material:

The microbiological method for disposing of an organic waste material comprises the step of bringing an organic waste material into contact with at least 5 species of microorganisms, each being selected from each of 5 groups consisting of actinomycetes, phototrophic bacteria, lactic acid bacteria, mold fungi and yeast, the microorganisms (a) being acid-fast, (b) capable of producing lactic acid, (c) producing no butyric acid, (d) being non-pathogenic and (e) having an antagonistic value of 50 or more.

Det som beskrivs i den engelska texten är en metod där ett organiskt material, det kan vara trädgårdsavfall eller rester från matlagning, bearbetas av minst fem arter av mikroorganismer, en från varje grupp av aktinomyceter, fotosyntesbakterier, mjölksyrabakterier, mögelsvamp och jästsvamp. De utvalda mikroorganismerna kännetecknas av att de tål syra, kan producera mjölksyra och inte producerar smörsyra, är icke-sjukdomsframkallande och har ett antagonistiskt värde på 50 eller mer (innebär att de hämmar skadliga mikroorganismer).

Läs hela patentet här.

Popup_Proferm

Välkommen till oss!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så uppdaterar vi dig när vi släpper nya produkter och har kampanjer!

Ps. Följ oss gärna på Instagram för tips om användningen av produkterna.