Bokashi Daily av återvunnen plast
Bokashi Daily är av återvunnen plast och tål maskindisk. Hinken är i en mindre storlek lämplig att ha på diskbänken. I denna kan du samla dagens matavfall innan det läggs ner i bokashihinken.
Hink för organiskt avfall
Nästan allt organiskt avfall såsom frukt, grönsaker, kött, fisk, pasta, ris, bröd, kaffesump, godis, ost, tepåsar kan läggas i hinken. Även klipprester, blommor, blad och småkvistar från trädgården. Hushållspapper och pappersservetter i små mängder. Undvik olja, flytande vätskor och större köttben.
När hinken är full tömmer du den i din vanliga bokashihink där matresterna fermenteras och blir till värdefull näring i din trädgård.
Hinkens mått
• Storlek 24 x 17 x 20 cm
• Volym 3,3 liter
• Daily är av återvunnen plast (Polypropylen)
Färg
- Svart
Vad är Bokashi
Bokashitekniken är ett enkelt sätt att kompostera dina matrester direkt i köket. När avfallet fermenterats i hinken i 2 veckor, grävs det ner i jorden och ger en mycket bra näring till hela din trädgård. Bokashi tillför viktiga mikroorganismer till jorden.
Hur fungerar det?
- Det sker ett samarbete mellan det organiska avfallet och mikroorganismerna i bokashiströet. Det organiska avfallet ger näring till mikroberna, dessa växer i antal och jäser (fermenterar), samtidigt som de förökar sig.
- Matrester fermenteras istället för att ruttna – precis som när man gör syrade grönsaker.
- Under processen bildas en mängd enzymer, vitaminer, aminosyror, spårämnen, växthormoner och organiska syror.
- När innehållet i hinken har jäst färdigt, grävs det ner i jorden och maskar, insekter och jordbakterier tar då över och förvandlar de organiska avfallet till mull i en accelererad kompostering. Jordens mikrobiella liv ökar och det blir mer lättillgänglig näring för växterna.
Vad är Bokashi
- Bokashi är det japanska ordet för “välfermenterad organisk materia”.
- Bokashi är ett vetekli, ympat med naturliga effektiva mikroorganismer (EM®).
- EM® består främst av mjölksyrebakterier, jästsvampar och fotosyntesbakterier.
- När du tillsätter bokashiströ till köksavfallet, i syrefri miljö, fermenterar/jäser mikroorganismerna det organiska materialet.
Fördelar
- Bidrar positivt till miljön genom att vi återvinner matavfallet. All energi bevaras.
- Koldioxid och kväve binds i jorden istället för att släppas ut som klimatgaser.
- Några veckor efter att matavfallet grävts ner, omvandlas det till näringsrik och levande jord. Användning Fermentera dina matrester i hink och omvandla till näringsrik jord.
- Bokashihinkar av återvunnen plast
Till vår digitala broschyr om Bokashi –>
Recensioner
Det finns inga recensioner än.