Basprodukter
EM•1 (Effektiva Mikroorganismer) och rörsockermelass
EM•1 är i flytande form och innehåller över 80 välgörande och uppbyggande mikroorganismer bl.a. mjölksyrebakterier, jästsvampar, fotosyntesbakterier, aktinomyceter.
1 tesked EM•1 innehåller mer än 1 biljon mikrober.
Dessa mikrober befinner sig i ett dvalliknande tillstånd och aktiveras genom tillförsel av vatten och melass. Koncentratet av EM•1 kan vidareförädlas en gång och processen kallas för ”aktivering”. Detta kan man göra på egen hand eller så köper man det färdigaktiverat, produkten heter då Microferm.
Läs mer om EM och EM-tekniken här ->
Till vår digitala broschyr om EM-1® och Melass ->
EM® står för Effektiva Mikroorganismer och är en blandning med över 80 olika välgörande mikroorganismer. Varje mikroorganism har sin egen speciella uppgift och de främjar varandras effekter. De viktigaste grupperna är fotosyntetiska bakterier, aktinobakterier, mjölksyrabakterier, svampar och jäst. Dessa har samlats in från naturen och återskapas naturligt i laboratorieförhållanden. De är inte modifierade eller manipulerade.
Denna blandning lever i symbios, avfallsprodukter från en är mat för den andra. Det slutliga resultatet är en produktion av en enorm mängd näringsämnen som vitaminer, aminosyror, organiska syror och antioxidanter. Alla stärkande för djur, människor och natur.
I naturen finns det tre grupper av mikroorganismer: uppbyggande (5%), nedbrytande (5%) och följare (90%). Följarna gör som den gruppen av mikroorganismer som dominerar på en plats.
Förhållandet mellan ”positiva” och ”negativa” mikroorganismer är avgörande på alla platser (jord, vatten, luft, människo- och djurtarm) eftersom följarna härmar de mikroorganismer som dominerar. För att exempelvis ha en friska jord är det därför viktigt att tillföra välgörande mikroorganismer.
Med EM•1® aktiveras befintliga mikroorganismer som lever på en plats och maximerar deras naturliga kraft. Produkten kan används inom många olika områden exempelvis djurhållning, hälsokost, städning vattenrening samt hälsovård.
· Tillför hälsosamma mikroorganismer på alla platser där det tillförs.
· Förbättrar jordens kemiska, fysiska och biologiska egenskaper.
· Renar vatten.
· Ökar produktion av grödor och minskar beroendet av bekämpningsmedel och konstgödsel.
· Aktiverar groning, blomning, fruktsättning, mognad och rotutveckling.
· Ökad upptagning av organiska näringsämnen tillgängliga i jorden.
· Ger kortare omloppstid vid kompostering mm.
· Minskar uppkomst av sjukdomar genom en ökning av växternas allmänna härdighet.